kakel till badrummet

Pyssel i badrummet

När jag inte sysslar med teckenspråksfilm, vilket faktiskt händer då och då (jag vet!) så tycker jag om att pyssla hemma. Men det blir sällan några större grejor utan mest lite ommöbleringar och så. Men ibland så måste man ju kosta på sig lite eller hur? Det är vad jag tänkt göra nu senast genom att helt enkelt skaffa nytt fint kakel till badrummet. Som det är nu så tycker jag inte att det ser så där riktigt bra ut. Lite slitet och gammalt helt enkelt. Nya kakelplattor är någonting som, tror jag, kommer att lyfta hela badrummet ett snäpp eller två. Eller till och med tre!

Jag har faktiskt inte tänkt närmare på vad kakel kostar tidigare så jag måste säga att jag blev glatt överraskad. Efter att ha tittat runt på http://www.bygghemma.se så insåg jag att kakel faktiskt inte är så farligt dyrt ändå. Eller, okej, skillnaderna i pris är så stora att jag inte riktigt förstår vad de beror på. De billigaste sorterna kostar sådär 70 kronor per kvadratmeter – de dyraste 8 000! Riktigt så mycket tror jag inte att jag ska lägga ner på nytt kakel, men samtidigt blir det nog inte det billigaste heller. Det finns så många olika kakelplattor att välja mellan att det nog inte ska bli några större problem.

kakel till badrummet
Nya kaklet till badrummet! Bild: Bygghemma.se
Nytt kakel till badrummet från Bygghemma är definitivt någonting jag ser fram emot – samtidigt som jag är lite rädd. Såvitt jag har hört så ska det inte vara så svårt att sätta fast nya kakelplattor på egen hand, men det är ju någonting jag inte har någon som helst erfarenhet av. Men lyckligtvis så har jag hittat instruktionsfilmer på YouTube och en hel massa bra sajter som beskriver hur det hela ska gå till. Men trots det är jag fortfarande lite orolig och funderar – ska jag göra det själv eller hyra in en hantverkare att göra det hela? Eller helt enkelt be någon kompis som är mer händig om mig än hjälp?

Det är faktiskt ett svårare val än det kanske låter som. För en del i att skaffa nytt kakel till badrummet är att jag nog innerst inne ändå vill göra det hela på egen hand. Typ för att visa att jag kan och så där. Även om det är lite otäckt så är det också lite spännande. Men å andra sidan: om jag gör allting fel så kommer det ju att kosta en del extra. Jag är ju inte precis gjord av pengar. I slutändan tror jag nog att det ändå blir så att jag göra jobbet på egen hand.

Men först måste jag bestämma mig för vilket kakel jag vill ha, och mäta och ha mig i badrummet. Så det kan nog ta några veckor innan arbetet kommer igång. När det väl gör det så kommer jag nog att skriva lite om det, och kanske lägga upp en och annan bild också, för att visa världen vilken amatör jag är. Det bjuder jag på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>