Ge badrummet nytt liv

Jag vet inte vad ni tycker, men enligt mig så är badrummet det viktigaste rummet av dem alla i ett hem. Det finns så många olika nivåer av relevans för detta rum, där man befinner sig under dagens alla skeden, från tidig morgon till sen kväll. Det är här vi går på toaletten, badar, duschar, sminkar oss, leker, njuter och borstar tänderna. Det är helt enkelt ett rum där det går att göra mycket och spendera mycket tid om man vill. Denna stora variation, som är viktig för många, förtjänar en inredning som är vacker och inbjudande. Det är något som jag har tänkt göra något åt nu!

Var börjar man egentligen?

Det är inte direkt lätt att veta var man börjar, eftersom att badrummet består av så många olika delar. Men det kanske viktigaste är ju att fixa själva grunden, alltså med att riva ut gammal plastmatta och kakel, och bygga upp nytt från grunden. Här handlar det ju många gånger om arbete som man inte kan göra själv, utan måste anlita proffs för. Det kommer också att bli fallet för oss, eftersom att ingen av oss kan detta arbete. Det blir alltså grundsnickeri, dra el, fixa med avlopp och rör, sätta en fuktspärr och sedan gå på det roliga.

Sätta kakel och liknande är något som vi har gjort tidigare, så efter att grunden sitter börjar vårt roliga. I samband med att vi sätter kaklet kommer vi också att installera dit en ny toalettstol, handdukstorkar, badkar, dusch och handfat – allt som har med vatten att göra helt enkelt. När väl allt det är på plats är det nästa fas som gäller.

Inredningen

Även om mycket av inredningen är ordnad i detta stadium så är det inte klart. Det handlar nu om att sätta dit krokar, skåp, hyllor, speglar och allt annat som man behöver för att kunna nyttja badrummet på det sätt som man önskar. Det är ett arbete som tar tid, men när det väl är klart så är jag helt övertygad om att det blir precis som jag vill ha det. Jag har redan från början satt upp realistiska förväntningar om vad som är möjligt, så förhoppningsvis är det inga ändringar som behöver till under resans gång.

Det här kostar ju en del, men det går ju att göra billigare om man gör sin efterforskning på ett bra sätt. Jag har exempelvis lagt all min tid på att hitta så billiga och bra produkter som möjligt och jag har beställt, och kommer att beställa, det mesta från badshop.se. Där är det billigt och bra grejer att välja på och det stora utbudet gör samtidigt att det blir kul att sitta och välja. Så ska ni renovera kan jag varmt rekommendera den sidan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>